Sök
  • Rudeboy Music Company

Unge Frans, 15, gör singeldebut med 'Solidaritet' som tema!


“I dessa tider måste vi ha lite solidaritet / det spelar ingen roll hur olika vi é / vi é dom vi é men tillsammans så kan vi mer”.

Det är ju tusan att det ska behövas en 15-åring för att tala om det som borde vara självklart för alla och envar: att vi behöver solidaritet och att jobba tillsammans för en bättre tillvaro. Inte minst när en global pandemi hotar såväl liv som ekonomi och hotar kasta in världen i en depression av 30-talsproportioner.


Den 29 maj släpps Unge Frans debutsingel “Solidaritet”. Den är lika delar ett stridsrop för en rimligare värld och glädjespridande ska/reggaefest. 

Den 15-årige stockholmaren har spelat in den i Drum n Blaze-studio i Göteborg och den släpps på Malmöbaserade Rudeboy Records. I ryggen har ett minst sagt rutinerat team. För produktionen svarar den smått legendariske Partillo, som bland annat arbetat mycket med Kapten Röd. Unge Frans har coachats av General Knas, fått sånglektioner av Syster Sol och skrivit texter med Jeepstar och “Sture Allén den yngre”.


– För ett halvår sen fick vi ett mail skickat till oss när vi satt i bussen påväg till ett gig med Generalen och Partillo. Avsändaren var Frans, en 15 årig kille från Stockholm som hade skrivit och spelat in en hyllningslåt till Svensk Reggae, säger Dennis Marko som är label manager på Rudeboy Records. 

Drivet, svänget, låten och rösten tog skruv hos gänget i bilen. Resten är, som det brukar heta, historia.

– “Rytmen” som låten heter pumpades på repeat hela resan och kort därpå satt vi i Partillos studion tillsammans.


Nu är resultatet snart här. “Solidaritet” är första låt ut och fler låtar är på gång. Det ska mynna ut i en ep som kommer släppas senare under året.


– Solidaritet för mig är något så självklart och jag vet inte riktigt var nånstans i livet folk tenderar att tappa bort det. Denna låten är en liten friendly reminder till alla därute, oavsett hur gammal du är att öppna våra hjärtan litegrann, säger Frans.Solidaritet släpps på Spotify och överallt musik kan streamas samt som video på Youtube nu på fredag den 29:e maj.


Kontakt/press: dm@rudeboymgm.com

296 visningar0 kommentarer