Sök
  • Rudeboy Music Company

Världsstjärnan Sean Paul gästar på göteborgsbaserade Etzias låt ‘Let My Spirit Fly’!

Uppdaterat: 13 apr 2020

Ja ni läste rätt. Sångerskan Etzia från lilla Göteborg, Sverige gästas av Sean Paul från Kingston, Jamaica. Fredagen den 17 april släpps äntligen dancehallartisten Etzias låt "Let My Spirit Fly" som gästas av ingen mindre än världsstjärnan Sean Paul som i 20 års tid toppat topplistorna med hits som Get Busy, Gimmie the Light & No Lie.


Det var i mars förra året som Etzia åkte över till Kingston med reggae/dancehall producenten Partillo. Dagen efter de landat åkte de hem till Sean Paul för att spela in. När instrumentalen till Let My Spirit Fly sätter igång tar det inte många sekunder innan Sean börjar spotta ur sig melodier och ord. “This is pure freedom for the soul” sa han och fortsatte nynna vidare. Ett par timmar senare var låten färdig och innan Etzia och Partillo åkte tillbaka till Göteborg passade de på att göra en del uppträdanden både i tv och radio. Kort därefter släpptes debutalbumet "Motivation" vars singlar snurrade runt flitigt på jamaicansk radio och placerade sig på en femteplats på jamaicanska Reggae Top 25 listan.


Singeln är en frihetslåt tillägnad människor som kämpar med sin inre kamp. I dessa tider speciellt nu under Covid-19 vill den inge hopp och förståelse för individen och världen vi lever i. Även om låten gjordes för snart ett år sedan känns den idag mer relevant än någonsin.100% Indie

Låten släpps av malmöbaserade skivbolaget Rudeboy Records tillsammans med Etzias egna etikett Mambia. Bakom produktionen står producenten Patrik ‘Partillo’ Alexandersson som levererat hits på den internationella men framförallt svenska reggaescenen i decennier där han producerat artister som Kapten Röd och Daniel Lemma. Tillsammans med den skandinaviska distributören Aloaded görs nu en storsatsning.


“Vi vill ta det så långt det bara går, på vårt eget sätt” - säger Etzia. De insåg ganska snabbt att för att operera en sån här stor apparat behövdes verkligen rätt team där alla nödvändiga kompetenser representerades. Där varje person gjorde det den var absolut bäst på och istället för att hålla på hela kakan själva, vara inbjudande och söka samarbeten. “Processen har varit lång, arbetet har varit hårt och varje dag har vi varit tvungna att lära oss saker vi inte ens visste fanns, men det är värt det alla dagar i veckan nu när vi närmar oss slutet”


Nu på fredag släpps alltså låten på samtliga streamingplattformar och som video på Youtube. Videon är exekutivt producerad av Dennis Marko och animerad av talangfulla Patrik Bruzelius.

Etzia ft. Sean Paul - Let My Spirit Fly


Artists: Etzia ft. Sean Paul

Written by: Erica Haylett, Sean Paul Henriquez

& Patrik Alexandersson

Produced by: Partillo

Mixed by: Partillo Productions

Mastered by: Johan Åkerström, Cosmos Mastering

Cover by: Patrik Bruzelius

Music Video by: Dennis Marko, Patrik Bruzelius

Label: Mambia & Rudeboy Records (www.rudeboymgm.com)

Release date: 17.04.2020


MGMT/BOOKINGS: Dennis Marko, dm@rudeboymgm.com

PR: Robin Banks, pr@rudeboymgm.com


133 visningar0 kommentarer