Sök
  • Rudeboy Music Company

Mivas och Ivory släpper album i skorpionens tecken


Ivory från Mello-bekanta OVÖ och MIVAS slår sig samman för gemensamma albumet Skorpionerna som släpps den 6/11.


Mivas och Ivory har känt varandra ett tag men anledningen att de nu slagit sig samman hänger samman med coronapandemin.

– Den har gjort att man haft tid att sätta sig i studion med nya artister och gamla vänner. Det här har väl alltid varit en grej som skulle hända och nu har vi fått tid till det, säger Mivas.

– Inget ont som inte för något gott med sig. Kreativt har coronan varit bra för oss. Vi är de driftigaste artisterna vi känner och gör flera låtar i veckan. Det är skönt att jobba med någon som är i samma tempo, säger Ivory.


Många av låtarna på skivan, däribland de flesta av de kommande singlarna är producerade av Simon Superti som förra året fick en grammis som årets producent och som bland annat ligger bakom plattor med Z.E., Adel och Dani M.

– Vi har experimenterat tillsammans med honom. De låtarna vi har gjort tillsammans har blivit en fusion mellan afrobeat, dancehall, trap och baile funk, säger Ivory.

– Jag tror att vi alla tre har haft en ganska stark ljudbild som artister som vi velat utveckla och göra något nytt av. Vi träffade varandra i det läget att vi kände att vi gjort väldigt mycket samma, samma, säger Mivas.

Andra producenter på albumet är Maxi, Theo Pakzad, Simon K, Albin Myers och Eray Oktav. Dessutom blir det gästartister som Mwuana, Wifi24K och Faal.


Albumnamnet Skorpionerna kommer av att både Mivas och Ivory är födda i skorpionens tecken, något även skivan som sådan kommer att vara. Mivas är född den 5 november, Ivory fyller år den 7 och plattan släpps däremellan.

– Det känns givet att den ska släppas då, det står skrivet i stjärnorna, säger Ivory med ett skratt.

– Jag skulle beskriva musiken som mystisk och lite sexig, säger Mivas.

Det är också två av kännetecknen för en skorpion.

– Bland annat är det det. Och att man är passionerad, envis och gör sin egen grej, säger Ivory och fortsätter:

– Jag ser det mycket mer i musiken än hos mig som person. Det är lättare att få det ur sig där.Första singel från skivan blir 'Socker', producerad av Simon Superti, som släpps den 2 oktober. Den följs den 23 oktober, dagen innan skorpionens tecken träder i kraft, av PSG, även den producerad av Superti. 


Text: Ralph Bretzer

Foto: Matilda Hammar

PR/MGMT: Dennis Marko, dm@rudeboymgm.com


39 visningar0 kommentarer