Sök
  • Rudeboy Music Company

Malmöartister i samarbete när Sverige möter Jamaica över RiddimsReggaeartisten Antonio D och rapparen Lazee, båda från Malmö, slår sig samman på singeln Samma Flamma. Låten är andra släpp från producentens Partillos collaboration-platta “Högre Standard volym 3 & 4” – uppföljaren till den redan klassiska reggaesamlingen som kom för 13 år sedan.

Partillo beskriver Samma Flamma som ett väldigt roligt samarbete av två grymma textförfattare, där humor och självdistans sätts före pondus och image. 

– Båda kan väl numera kallas veteraner på varsin scen. Antonio D på reggae- och dancehallscenen och Lazee på hiphopscenen. Jag är stolt att få presentera detta samarbete, som även är deras första.

Singeln släpps fredagen den 16 oktober och albumet kommer i början av nästa år.

– Högre Standard för mig är ett album där Partillo, Sveriges bästa reggae- och dancehall-producent, har lyckats samla Sveriges artistelit på ett och samma släpp, säger Antonio D. 

– Compilation-album är en stor grej på Jamaica men i Sverige gör Partillo något unikt när han sammanstrålar den svenska scenen på detta sättet och jag är stolt över att få vara en del av plattan tillsammans med Lazee.

Med "Högre Standard" vill Partillo slå ett slag för den inhemska svenska reggae- och dancehallscenen. 

– Samtidigt försöker jag respektfullt belysa och influeras av den jamaicanska scenen. Där är det vanligt att flera artister använder samma riddim [beat- eller instrumentalspår] och gör varsin låt på det, säger han.

– Detta har även gjorts i Sverige tidigare men på detta album gör jag det lite annorlunda. Det blir drygt 10 olika "riddims", med 2 låtar på varje riddim. Så alltså drygt 20 låtar. 


Utöver att artister delar på riddims så finns det alltså flera collabs, samarbeten på albumet, vilket resulterar i att det blir mer än 30 artister på "Högre Standard volym 3 & 4". Därav namnet. – Ett normalt album innehåller inte drygt 20 låtar med 30 artister. Detta måste alltså bli ett dubbelalbum rent symboliskt. 

 – En annan viktig grej för mig var att förena artister och göra så många samarbeten som möjligt, genom "collabs". Flera av låtarna har alltså 2 eller 3 gäst artister. Vissa möten känns naturliga medans andra är lite mer oväntade. 


Högre Standard och dess singlar ges ut på det Malmöbaserade skivbolaget Rudeboy Records som just nu är mitt uppe i 'Rudeboy Release Madness' - och släpper en ny release varje fredag året ut. Alla med jamaicanska influencer.

 – Den svenska reggae/dancehallscenen håller så hög kvalitet att det är ett skämt att den inte får mer cred än den gör. Den gör så mycket gott men får samtidigt så mycket skit och blir motarbetad.

 – Nu handlar det om att släppa kvalitativ musik och att vi gör så mycket väsen runt oss vi bara kan. Folk vet vad bra musik är och om varken radio, media eller playlists vill ta upp vår musik så trycker vi in den i deras feed istället.PR: Dennis Marko, dm@rudeboymgm.com

147 visningar0 kommentarer