Sök
  • Rudeboy Music Company

Djurparken erkänner sig skyldiga till grovt upphovsrättsbrott inför nya singeln ”Icona Pop” 6 nov.


Icona Pop är första singeln från Djurparkens andra album ”Livet är fullt av sånt man glömmer” som släpps i sin helhet i början på 2021. Det är ett album om jakt på drömmar, flykt och självrannsakan. En självrannsakan som mynnade ut i ett minst sagt oväntat erkännande från gruppen, när de i sista stund la till låten ”Icona Pop” och erkände för sitt skivbolag att de tidigare snott allt från den framgångsrika duon.

”Ja, det kan ju såklart vara ett karriärsjälvmord att vi råkade berätta det här… men I don’t care, I love it, som vi brukar säga…”

Erkännandet smög sig fram under inspelningen av dokumentären om Djurparken, som sedan debutalbumet etablerat sig som ett av landets mest mytomspunna musikkollektiv. Med samarbeten med artister som Ayla, JOY och Timo Räisinen har Djurparken ständigt förändrat sitt sound, och under de senaste året har gruppen också producerat musik och film till varumärken som Vogue Japan, Elle och Urbanista. Med sin bas i både Malmö och Stockholm driver de festivaler och klubbar på NBGB och Möllan i söder, samt den hyllade musikpodcasten ”Osläppt” från sin studio på Södermalm i Stockholm.

Men när klipp från dokumentären lades ut på sociala medier kom snacket att handla om nått helt annat: https://www.instagram.com/p/CG4nyctpw_n/

Efter några år tillsammans med Universal Music, har de nu valt att teama upp med Rudeboy Records för att lämna sin kriminella bakgrund bakom sig och släppa den efterlängtade andra plattan som inte alls är skriven av Icona Pop överhuvudtaget.Singeln Icona Pop släpps 6 nov 2020.


********

Kontakt/PR: dm@rudboymgm.com

607 visningar0 kommentarer