Sök
  • Rudeboy Music Company

Börjar Allyawans reggaeprojekt låta “Poppigt Nog”?


Vissa artister följer trender, andra skapar dem. Allyawan däremot är inte i behov av varken det ena eller det andra utan kör sin egen väg oavsett vilket håll trenderna pekar. “Poppigt Nog” är den fjärde singeln från reggaealbumet “ONE” som släpps den 27:e november och ett inlägg i debatten om musikindustrins negativa utveckling. Människor som sitter på makt och inflytande måste börja ta sitt ansvar för industrin de verkar inom, inte bara gentemot aktieägare och användare av deras tjänster utan gentemot kreatörerna bakom musiken.


Året är 2020 och det verkar inte längre finnas plats för musik som inte låter likadant som gårdagens. Nytänkande och kreativitet ersätts av hype och att följa mallar över vad som fungerar. Allt låter likadant och handlar om samma saker.


Allyawan har ordet:


Hör ofta att det är "så synd" att jag lämnade rampljuset av hype i svensk hiphop och många vet inte ens att jag har släppt musik kontinuerligt sedan mina hits runt 2014-2015.

"Gör en comeback men gör typ det man gör idag fast bättre!"


Jag tänker att mitt budskap är essentiellt för mitt artisteri men också att mitt budskap kanske inte har varit populärt nog för en hype, sedan mina "glory days". Den eran är historisk och klar. Musik är för evigt i ett förändrande stadie och nya trender skapas därför som också "alla" bör följa.

Artister som antingen följer upp på- eller sätter nya trender är de som syns och hörs mest.

Jag är inte i behov av att varken följa eller sätta trender och har alltid kört mitt egna race, sedan Blue Duck Tales vol 1 (2005).

Vissa av mina verk uppmärksammas mer än andra och det har varit den naturliga jargongen i alla mina år som artist.

Jag är inte rädd för att förlora något som jag aldrig ägde i första hand. Musiken betyder mycket för mig men det är långt ifrån allt för min existens.

Om jag börja definiera min lycka utifrån min världsliga framgång är jag ute på tunn is.


Hur mycket är du villig att ge upp för att vara populär nog?

Hur mycket kommer du att hålla fast vid dig själv när det du är inte är populärt nog längre?

Det är frågor jag ställer till mig själv men vill att alla artister frågar sig det samma.

Är det värt allt så länge det är "poppigt" nog?


*******************

Allyawan - Poppigt Nog

Release: 30.10.2020

Producerad av: Lance-a-lot

Mix: Partillo

Master: Simon Vikokel

Label: Rudeboy Records


MGMT/PR: dm@rudeboymgm.com

246 visningar0 kommentarer