Sök
  • Rudeboy Music Company

Allyawan släpper första singeln från kommande reggaealbumet 'ONE'

Uppdaterat: 18 aug 2020


Dom flesta som känner till Allyawan känner honom som en av Sveriges absolut tyngsta rappare. Han har de senaste 15 åren varit med och byggt upp den svenska hiphopscenen med hits som Goolooleh och Skitsamma. Ni har sett honom både i TV4’s Lyckliga Gatan och i Melodifestivalen. Nu på fredag släpper Allyawan singeln ‘Som En Rastaman’ vilket blir den första från kommande reggaealbumet ‘ONE’."Som en Rastaman" är inte bara en låt för mig, det är ett ställningstagande. Jag vill inte vara ett med konsumtionen som konsumerar oss. Jag vill inte vara materiell i materialismen. Jag vill inte mata min mage utan att mata min själ först. Jag är ingen mördare eller knarkare som dagens urbanmusik vill leda mig mot att säga. Jag vill inte vara tyst. "Vill käka grönt, äta fisk, ingen pastej och tala ut när världen gör en kamikaze. Can you hear me?". - Allyawan


Tillsammans med Rudeboy Records har Allyawan teamat upp med göteborgsbaserade producenterna Partillo & Lance-a-lot och satsningen är tydlig - mer reggae på svenska! Det är en spännande blandning av traditionell tung rootsig reggae, rubadub, lite dancehall och även moderna influencer. Innovativt, smart och fyllt av substans. Något för både reggaefanatiker och hiphopheads att enas kring. ONE!


Allyawan switchar från Hiphop till Reggae!

“Har ni sett hur hiphopscenen 2020 ser ut? Dagens Reggae är gårdagens Hiphop!”

Allyawans switch från hiphop mot reggae menar han är på grund av att det idag är den enda kanalen för sanning, motstånd och spiritualitet medan svensk hiphop spelar efter maktens agenda.


“Idag serveras materialismen konstant i denna nya psuedokultur av svensk hiphop tillskillnad från den svenska hiphopen som jag själv varit en pionjär inom. Destruktiviteten inom genren har tagits till nya höjder efter att den kapats av onda krafter och vi, både utövare och konsumenter blir bara brickor i spelet”


'Som en Rastaman' är ute överallt nu på fredag den 21:e augusti!


Titel: Som En Rastaman

Artist: Allyawan

Release: 21.08.2020

Prod: Partillo Productions

Mix: Partillo

Master: Simon Vikokel

MV: NKO x Rudeboy


Label: Rudeboy Records

PR/Bokning: Dennis Marko

Mail: dm@rudeboymgm.com


468 visningar2 kommentarer