IMG_2412.JPG

SYSTER SOL

Det genomgående temat i Syster Sols musik har alltid varit viljan att förmedla ett budskap, en känsla. Låtarna har alltid genomsyrats av ett starkt rättvisepatos, vare sig det handlar om konsumtionssamhällets ondska eller ojämlika relationer så har Syrran alltid stått upp för det hon känner är rätt. Vilket har lett till att hon har genom åren blivit inblandad med en rad organisationer som ska främja social rättvisa, och framförallt stärka kvinnor.

Med en tung katalog och massvis av hits i bagaget gör sig Syster Sol nu redo för ge ut ny musik 2020.

ALLYAWAN

En av Sveriges i särklass tyngsta multibegåvade artist är tillbaka eller rättare sagt precis där han ska vara. Allyawan är känd för sin lyrik, smarta bars och punchlines, flow, melodier och djup i sina texter. Nu i år kommer 15 års erfarenhet som artist förpackat i ett reggaealbum. 

Tillsammans med producenterna Partillo och Lance-a-lot släpper Allyawan sitt livs kanske viktigaste musikprojekt. Ett album som handlar om kärleken och kampen med livet, kvinnan, örten och sig själv. Stay tuned, "årets reggaealbum" kommer snart.

IMG_5772.jpg
IMG_5748.jpg

GENERAL KNAS

Sveriges tyngsta röst, en general utan armé. General Knas slog igenom med Svenska Akademin i början av 00-talet, men har dessutom släppt fem album som soloartist – senast i fjol släpptes albumet Reggaestrerad som blev utnämnt till årets album vid Manifestgalan 2019 i kategorin Rytm. Det finns ingen på den svenska reggaescenen som de senaste tjugo åren har turnerat land och rike runt som Generalen.

2020 satsas det på en ny EP och internationella collabs samt en Skandinavisk sommarturne! Håll utkik efter din General framöver!

Spotify: https://cutt.ly/feTQAzg

PARTILLO PRODUCTIONS

Patrik "Partillo" Alexandersson är en av svensk reggaes stora profiler och pionjärer. Han har producerat hits efter hits åt artister som Kapten Röd, General Knas, Etzia och kungen av rub-a-dub själv, Junior Eric. Medlem i Sveriges tyngsta reggaeband 'Hot This Year' och alltid det självklara valet när DJ behövs till turné.

Partillo är aktuell med inte bara en utan TVÅ kommande releaser med Sean Paul, EP med Iakopo, sin egna satsning 'Högre Standard' och en massa spännande projekt. Stay Grey! 

Spotify: https://cutt.ly/FeTQVsm

IMG_5342.jpg
frans-2 2.jpg

UNGE FRANS

Nykomlingen på den svenska reggae-scenen må vara blott 15-år men hans influenser sträcker sig ända bak till äldre genrer – tidig rock steady och ska, som Toots and the Maytals, Desmond Dekker, Prince Buster, The Ska-tallites. I låtskrivandet finner han inspiration hos Kapten Röd och Linton Kwesi Johnson. Styrkan i reggaen ligger i rytmen, i kombinationen av lugn och revolt, menar Unge Frans.


Unge Frans vill att reggae som genre, inte minst i Sverige ska få den cred den förtjänar. Det finns stora behov i samhället för glad, betydelsefull och progressiv musik - det är vad reggae är för mig och förhoppningsvis kan jag sprida min kärlek till reggaemusik vidare till andra säger Frans.

DJURPARKEN

Djurparken, som sedan debutalbumet etablerat sig som ett av landets mest mytomspunna musikkollektiv. Med samarbeten med artister som Ayla, JOY och Timo Räisinen har Djurparken ständigt förändrat sitt sound, och under de senaste året har gruppen också producerat musik och film till varumärken som Vogue Japan, Elle och Urbanista. Med sin bas i både Malmö och Stockholm driver de festivaler och klubbar på NBGB och Möllan i söder, samt den hyllade musikpodcasten ”Osläppt” från sin studio på Södermalm i Stockholm.

2021 släpper dom sitt andra album 'Livet är full av sånt man glömmer' Stay Tuned!

DP_Grupp1_Framtiden_v04%20(1)_edited.jpg